bg
Siirry sisältöön

Repoveden kansallispuisto kannattaa kokea sekä patikoiden että meloen. Kuutinlahden Melontatukikohta on puiston sisällä sijaitseva self-service -palvelupiste, joka mahdollistaa kanootin yhdistämisen saumattomaksi osaksi retkeä. 

Mikä melontatukikohta tarkalleen on?

Melontatukikohta on Tervarummun ja SeikkailuviiKari Oy:n yhdessä tuottama self-service -palvelupiste omatoimisille Repoveden kävijöille. Tukikohdassa ei ole jatkuvaa päivystystä, vaan kanoottien käyttö perustuu vahvaan luottamukseen kauppiaan ja käyttäjän välillä. Kaluston saa käyttöönsä numerokoodeilla.

Tukikohdan sijainti

Melontatukikohta sijaitsee Kuutinlahdella Mustalamminvuoren juurella Kuutinkämpän yhteydessä. Lähin sisääntulo on Saarijärvi, jonne on noin 3 kilometriä ja ajallisesti noin tunti. Saarijärvelle voi jättää auton. 

Elämys, ympäristö ja kukkaro huomioiden

Yksi melontatukikohdan tausta-ajatuksista on hiilijalanjäljen pienentäminen. Repoveden kansallispuisto on pitkien järvenselkien takia, josta syystä kalusto joudutaan kuljettamaan alueelle kauempaa ja jälki merkittävästi suurenee samalla kun siirtelystä aiheutuvat palvelumaksut kasautuvat vuokran päälle.

Tuulisten järvenselkien yli melonta on omanlainen elämyksensä. Me kuitenkin olemme halunneet mahdollistaa puistosta täysimääräinen nauttiminen välttäen pitkät ja erityisesti lähtöaamuna kismittävät siirtymätaipaleet.

Kaluston käyttö

Kalusto ja varusteet on lukittu koodilukoilla. Varaajille lähetetään varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon numerokoodi hieman ennen varauksen alkua. Koodin avulla varattu kalusto varusteineen saadaan käyttöön.

Varauksen ajat ovat tarkkoja. Kalustoa ei saa ottaa käyttöön ennen varauksen alkua. Kalusto on myös palautettava päättymisaikaan mennessä. 

Palautuksen yhteydessä kalusto on siistittävä. Kanoottien ja kajakkien pohjat on putsattava liasta ja hiekasta. Helpoiten tämä onnistuu rannassa huuhtelemalla väline huolellisesti. Kaikki välineet on palautettava samoille paikoille, mistä ne on otettu. Liivit ja muut varusteet on siistittävä ja palautettava varusvarastoon. Liivit tulee ripustaa kuivumaan ja kanoottitynnyrit tyhjentää ja laittaa varatoon siististi ilman kantta.

Omalla vastuulla

Itsepalvelumelontatukikohdan kalustoa käytetään aina omalla vastuulla. Kaluston käyttäjällä tulee olla aikasempi kokemus melomisesta sekä tietämys kalustosta. Tämän lisäksi uimataito on välttämätön.  

Kanootit

Melonnan oheistuotteet


Tervarummun Retkipuoti sisältää usean eri kauppiaan tuotteita, joita voit kerätä samaan ostokoriin ja maksaa lopuksi kortilla, verkkopankilla tai laskulla yhdellä maksusuorituksella. Jokainen kauppias toimii itsenäisesti ja tuotteiden tilaukset sekä maksut kulkevat aina suoraan asiakkaan ja kauppiaan välillä. Myös tiedustelut aina suoraan kauppiaalle. Kaupassa on myynnissä myös eri kauppiaiden ryhmäostotuotteita, joiden saatavuus riippuu minimimäärän toteutumisesta. Tutustu Tervarummun kaupan ehtoihin.

© Repovalkea Oy / Tervarumpu

Takaisin ylös